רוצים לטוס לקרואטיה בקיץ? לא יודעים מה לעשות ואיך לבנות את מסלול הטיול? לפניכם מידע על טיול בקרואטיה בחודשי הקיץ בערים זאגרב, דוברובניק, ספליט, לובליאנה ועוד..
קרואטיה בעיצומו של הקיץ היא מקום לוהט ועמוס בתיירים. Split ו-Dubrovnik, ערים עם תיבלון רומי/ביזאנטי, יכולים לספק חווית מחנק לא מבוטלת. לכן החלטנו להתמקד פחות בערים (שדי מיצינו גם כך) והלכנו על הטבע.
הטבע זה משהו אחר. נראה שקרואטיה צפה על נהרות ונחלים שמתנקזים מכל אירופה אל הים האדריאטי. טבע רווי בצבע, חושני, כמעט ולא אמין מרוב הירוק-טורכיז-כחול שלו.
יום של הפלגה אל שלל האיים היה השיא של הטיול. לרגע אחד בני בן ה7 הפך למשיט מקצועי, לא יודע את עצמו מרוב האושר ולמען האמת כך גם אנחנו, על הגבול של לחוש בושה על ההנאה והשחרור שהרוח והים הביאו עימם.
באופן כללי כל שמורות הטבע של קרואטיה יפיפיות, ומי שביקר בעיר או שניים באירופה, בעיניי, עדיפות על ערי המדינה. ישנן גם את הת המצודות המפוזרות על ראשי ההרים שבהחלט שוות גיחה. הידועה שביניהן היא מצודת ה-Klis שנבנתה בחלקה עוד במאה ה4 לספירה ומאז שימשה כמעוז צבאי אפילו את הנצים במאה הקודמת. שם אגב צולמו מספר סצינות ממשחקי הכס.
מצורפת התכנית טיול. אם הייתי עושה את המסלול שוב, לא הייתי משנה כלום חוץ מזה שהייתי מחפש טיסה הלוך או חזור מדוברובניק, לחסוך את הנסיעה הארוכה לשם (לא הייתי מוותר עליה בכל מקרה), במקום פשוט הלוך ושוב ללובליאנה/זאגרב כמו שעשינו.